tirsdag 1. mars 2011

San Juan del Sur

 Hei alle!

Her kommer et lite innlegg om en liten kystby vi besøkte sist helg - San Juan del Sur. San Juan er en koselig liten by, som bærer preg av mye turisme! Her ligger resturantene, butikkene, nattklubbene og surfesjappene tett. Byen er proppfull av amerikanske backpackere på dannelsesreise/surfetur, ofte med dreads og en forkjærlighet for reggae.
                                                                                                  
Fredag kveld var vi på reggeakonsert på "The Black Whale", et hyggelig utested med god stemning, live musikk, backpackere og lokale, alle i en stor dansende masse foran bandet.




Hedda og Marie tar en pause fra dansingen på The Black Whale.


Flammeshow på The Black Whale.


På lørdag besøkte vi en fantastisk strand ved navn Playa Hermosa (den vakre stranda), som omtales som en av de beste surfespottene i Mellom-Amerika. Vi fikk en kjapp innføring i surfing av badevaktene våre fra skolen, og hev oss på brettene. Det var ganske vanskelig, litt skummelt og utrolig gøy! Dette vil vi gjøre mer!




Lina surfer

På kvelden bar det av gårde på festival inne i skogen - the nica way. Vi satte oss på gratis festivaltransport, og lot oss frakte lenger og lenger inn i villmarka midt på svarte natta. da vi omsider var framme var det bekmørkt, vi fulgte lyden av konserten og plutselig åpenbarte festivalområdet seg. Vi ga en valgfri sum i donasjon til festivalen, fikk armbånd, og beveget oss nedover mot scena blant reggeadansende, hasjrøykende mennesker, god blanding av lokale og turister faktisk:) Først hørte vi et reggeaband fra Bluefield Music School, og ble sugd inn i deilig "tilbake til 70-tallet"-stemning og skjønte vi kom til kose oss:) Senere kom Mellom-Amerikas største rockeband på scenen, og vi konkluderte med at latinamerikaere er bedre på reggea enn på rock.


Bussturen hjem av en spesiell opplevelse. det var mange mennesker som skulle hjem på en gang, og bare én buss til å frakte alle sammen. Det viste seg mulig å presse overraskende mange folk inn i en gammel amerikansk skolebuss (blant annet ved å stable i høyden), og vi kjørte i vei. Ved første oppoverbakke meldte det første problemet seg, og bussen klarte ikke å få oss alle opp bakken. Dermed måtte alle av bussen, gå opp bakken og gjenta hele opplegget med å presse seg inn i bussen. Da det samme skjedde ved neste bakke, men denne gangen nektet bussen å kjøre selv på flat bakke, trodde vi kankje vi måtte gå fem mil gjennom skogen midt på natta, men til alt hell møtte vi på en ny buss, som fraktet oss inn til byen.

Vi hadde en fantastisk tur til San Juan, og drar gjerne tilbake en dag:)

Marie er fornøyd med å ha funnet ut hvor hun hører hjemme

Lina koser seg med fersk fruktjuice:)


Marie foran Nicaraguas største innsjø

1 kommentar:

  1. Så sykt kult :D :D
    Synes at Marie burde ha startet Marie's bar i León ;)

    SvarSlett